Kennisspecials

Kennisspecials

Het GOO organiseert regelmatig kennisspecials. Bij het organiseren van kennisspecials is de kennisbehoefte van de deelnemers aan het GOO leidend. Wil jij meer aandacht voor en weten over een thema, dat is gerelateerd een bodem en ondergrond? Stuur dan een mail naar GOO@gelderland.nl
Dan bekijken we samen hoe we het thema, bijvoorbeeld met een kennisspecial, breder onder de aandacht kunnen brengen. 

Kennis delen
Kennis delen is een van de kerntaken van het GOO. Hier vind je informatie (zoals opnames, presentaties, Q&A’s) van de kennisspecials van het GOO. 

 

 

Na de zomer: Vervolg online GOO special 'Samenwerking en bevoegdheden bij grondwaterverontreiniging'

Eerder kondigden wij aan dat op maandag 27 mei een vervolg op de online GOO special ‘Samenwerking en bevoegdheden bij grondwaterverontreiniging’ van 11 maart jl. zou plaatsvinden. Deze special wordt verzet.

VOL: GOO Masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’ (20 juni 2024)

Op donderdag 20 juni 2024 organiseert het Gelders Ondergrond Overleg (GOO) een tweede uitvoering van de masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’. 

11 juni 2024: Vervolg online GOO special 'Aandachtslocaties PFAS Gelderland' 

In deze special wordt de laatste stand van zaken van het onderzoek toegelicht en is er ruimte voor vragen. 

Terugblik GOO special 'Samenwerking en bevoegdheden bij grondwaterverontreiniging' (11 maart 2024)

Hier vind je de terugblik. de vragen en antwoorden en de presentatie van deze special.

GOO special ‘Vastleggen bodemregels in Omgevingsplan – concrete aanpak’

Deze special is vooral interessant voor bodemdeskundigen van gemeenten en omgevingsdiensten en voor omgevingsplanschrijvers.

GOO Masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’ (dinsdag 9 april 2024, 9.30-16.00 uur, Broodfabriek Pakhuis Noorderhaven, Zutphen)

Op dinsdag 9 april 2024 organiseert het GOO de masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’ voor deelnemers vanuit de Gelderse gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen.

GOO special ‘Blad en maaisel als bodemverbeteraar; een belangrijke stap naar circulariteit!’ (dinsdag 26 maart, 10-12 uur, online)

Op dinsdag 26 maart 2024 organiseert het Gelders Ondergrond Overleg (GOO) de online special ‘Blad en maaisel als bodemverbeteraar; een belangrijke stap naar circulariteit! In deze special gaan we in op de meerwaarde en potentie van circulair hergebruik van groene reststromen voor bodemvitaliteit, biodiversiteit, grondstoffen en CO2-vastlegging. Meer informatie en aanmelden: klik hieronder op lees meer!

Special 'Samenwerking en bevoegdheden bij grondwaterverontreiniging' (maandag 11 maart, 15-16.30 uur, online)

Elke maandag vindt er een online vragenuur ‘Bodemregels Omgevingswet’ plaats. Op maandag 11 maart is er een speciale editie! Dan staat ‘Grondwater’centraal. We nodigen je van harte uit om aan deze special deel te nemen.

GOO special ‘Grip op toepassen van secundaire bouwstoffen’ (12 maart 2024, 14-16 uur, Stadhuis Arnhem)

Op dinsdag 12 maart 2024 organiseert het GOO de special ‘Grip op toepassen van secundaire bouwstoffen’. We gaan bij deze special in op hoe we het gebruik van secundaire bouwstoffen beter kunnen inkaderen.

GOO vragenuur ‘Bodemregels onder de Omgevingswet’ (wekelijks, vanaf 15 januari 2024)

Vanaf 15 januari 2024 organiseert het GOO wekelijks een vragenuur over (het toepassen van) de bodemregels onder de Omgevingswet. Samen met alle deelnemers aan het vragenuur bespreken we vraagstukken en proberen we samen de antwoorden op de gestelde vragen te bepalen. Lees verder voor meer informatie en nuttige documenten!

Save the date: GOO special ‘Grip op toepassen van secundaire bouwstoffen’ (dinsdag 12 maart, 14-16 uur, Stadhuis Arnhem)

Op dinsdag 12 maart 2024 organiseert het GOO de special ‘Grip op toepassen van secundaire bouwstoffen’. Ben jij er ook bij? Zet dan de special vast in je agenda! De uitnodiging met het volledige programma volgt medio februari.

Vanaf 15 januari 2024: wekelijks online vragenuur bodemregels Omgevingswet

Het vragenuur vindt wekelijks plaats op maandag van 15.00-16.00 uur. Het is bedoeld voor vergunningverleners, toezichthouders en beleidsmedewerkers van de Gelderse overheden. Het groeidocument (vragen en antwoorden) en andere documenten met nuttige informatie over bodem en de Omgevingswet vind je onder ‘GOO documenten en tools’.