GOO special ‘Vastleggen bodemregels in Omgevingsplan – concrete aanpak’

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de online GOO special ‘Vastleggen bodemregels in Omgevingsplan – concrete aanpak’ op maandag 15 april (15 – 16.30 uur). 

Tijdens deze special staan het vastleggen van bodemregels in het Omgevingsplan en wat je daarvoor nodig hebt centraal.  Deze special is vooral interessant voor bodemdeskundigen van gemeenten en omgevingsdiensten en voor omgevingsplanschrijvers. Om zo kennis vanuit verschillende disciplines samen te brengen.

Programma

  • Een inleiding over bodemregels in het Omgevingsplan (Floor van Elsacker van IPLO/Bodem+)
  • De totstandkoming van de Omgevingsplannen in gemeente Rheden en de vertaling van de voorbeeldregels voor bodem van de GOO werkgroep Voorbeeldregels naar het Omgevingsplan (Marije de Blocq, gemeente Rheden)
  • Delen van ervaringen en vraagstukken (zoals het omzetten van de bruidsschatregels) bij verschillende gemeenten in de opstartfase van de totstandkoming van het Omgevingsplan. Ook aandacht voor het gesprek tussen planjuristen en bodemdeskundigen (Daan Hollemans, Antea)

Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en discussie.

Gelderse voorbeeldregels

Er zijn overigens al voorbeeldregels Bodem voor het Omgevingsplan opgesteld door de GOO werkgroep ‘Voorbeeldregels’. Deze voorbeeldregels vind je hier.

Aanmelden

Wil je op maandagmiddag 15 april aan deze online special over het vastleggen van bodemregels in het Omgevingsplan deelnemen? Meld je dan aan via GOO@gelderland.nl (onder vermelding van je naam, organisatie en ‘Bodemregels Omgevingsplan’).

We willen je vragen om deze uitnodiging onder de aandacht te brengen van omgevingsplanschrijvers bij de Gelderse gemeenten en omgevingsdiensten. Het zou geweldig leerzaam zijn als er een mix van bodemdeskundigen en omgevingsplanschrijvers tijdens de online special aansluit.