Over ons

Over ons

De Gelderse Omgevingsdiensten staan voor krachtige samenwerking in een wereld die verandert. Met onze wortels in Gelderse grond werken we, in opdracht van gemeenten en provincie, aan een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving. Dat doen we door vergunningverlening, toezicht en handhaving bij bedrijven en inwoners. Maar we doen meer. Onze kennis delen we graag: adviseren over energie, natuur en bouw zit in ons bloed. Zo zorgen we met elkaar voor de groene toekomst van Gelderland.

  • Toegankelijkheid website

    We vinden het belangrijk dat de websites van de Gelderse Omgevingsdiensten goed toegankelijk zijn.

  • Contact

    Heeft u een vraag voor de Gelderse Omgevingsdiensten?

Samenwerkingsverband

De Gelderse Omgevingsdiensten zijn een samenwerkingsverband, waarin de zeven omgevingsdiensten in Gelderland met elkaar zijn verbonden. Naast de werkzaamheden die elke omgevingsdienst uitvoert in zijn eigen regio, zijn er ook een aantal stelselafspraken gemaakt. Zo gaat Omgevingsdienst Regio Arnhem over de handhaving van complexe bedrijven in Gelderland en coördineert Omgevingsdienst Rivierenland het toezicht op de afvalketen in Gelderland.

Gemeenschappelijke regeling

Alle omgevingsdiensten zijn een Gemeenschappelijke Regeling (GR), met een Dagelijks Bestuur (DB) en een Algemeen Bestuur (AB). Het bestuur stelt de directeur van een omgevingsdienst aan.

De 6 Gelderse Omgevingsdiensten

Omgevingsdienst Achterhoek

Elderinkweg 2

7255 KA Hengelo (Gld)

Omgevingsdienst Regio Arnhem

Eusebiusbuitensingel 75

6828 HZ Arnhem

Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Tweede Walstraat 14

6511 LV Nijmegen

Omgevingsdienst Rivierenland

J.S. de Jongplein 2

4001 WG Tiel

Omgevingsdienst Veluwe

Locatie Apeldoorn

Marktplein 1

7311 LG Apeldoorn

Locatie Harderwijk

Oosteinde 17

3842 DR Harderwijk