I-GO

Informatievoorziening Gezamenlijke Omgevingsdiensten (I-GO)

De samenwerkende omgevingsdiensten uit Gelderland en Overijssel bouwen gezamenlijk aan één centrale informatievoorziening via het project I-GO. Hierdoor hebben VTH-professionals straks met één muisklik toegang tot de meest actuele gegevens van milieu-inrichtingen in heel Gelderland en Overijssel. Door uit te gaan van de omgevingsinformatie, deze te verbeteren en optimaal te ontsluiten, zetten de Gelderse en Overijsselse Omgevingsdiensten een belangrijke stap richting het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

 • Geo-viewer van I-GO

  Via de Geo-viewer kan men gegevens inzien van bedrijven met een vergunning voor milieuactiviteiten.

 • I-GO toepassingen

  Hoe werkt I-GO in de praktijk? Lees meer in deze vier cases.

 • Meer informatie

  Heb je vragen over I-GO, of wil je meer informatie over het project?

 • Effectief en efficiënt werken

  Omgevingsdiensten beginnen de voordelen van I-GO al te ervaren. Informatie is actueler en gemakkelijker toegankelijk, waardoor VTH-ers hun werk beter kunnen doen. Henk-Jan Baakman (directeur Omgevingsdienst De Vallei) en Maurice Tanke (handhaver Omgevingsdienst Achterhoek) vertellen in deze video over de ontwikkeling en het effect van I-GO.

Nieuws

Veehouderijgegevens digitaal ontsloten

Wie informatie over de vergunde dieren wil weten, kan terecht op de website van de Kernregistratie Dierverblijven (KRD). In de KRD wordt informatie over de stallen, de soorten en aantallen dieren én maximale emissies van ammoniak, geur en fijnstof in een bepaald gebied getoond. Gegevens van veehouderijen in de provincies Brabant, Limburg en Gelderland zijn daarmee voor iedereen toegankelijk.

I-GO: een terugblik op 2020

Het jaar 2020 was een enerverend jaar in alle opzichten. Met I-GO hebben we veel stappen genomen. Wat is er…