GOO Masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’ (dinsdag 9 april 2024, 9.30-16.00 uur, Broodfabriek Pakhuis Noorderhaven, Zutphen)

Op dinsdag 9 april 2024 organiseert het Gelders Ondergrond Overleg (GOO) de masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’ voor deelnemers vanuit de Gelderse gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen.

In deze masterclass leer je:

  • Hoe je inzicht krijgt in de hoofdkenmerken van het bodem- en watersysteem voor een gebied, en de kwetsbaarheden daarin.
  • Hoe je vanuit dit inzicht komt tot een toekomstvisie voor versterking van het bodem- en watersysteem, zodat het systeem beter opgewassen is tegen de verwachte effecten van klimaatverandering.
  • Hoe deze toekomstvisie kan worden gebruikt voor de ruimtelijke visie voor de lange termijn, maar ook voor projecten die nu al in voorbereiding zijn.
  • Hoe je deze toekomstvisie kunt laten doorwerken via het instrumentarium van de Omgevingswet.

In de masterclass ga je met andere deelnemers aan de slag met deze stappen voor een voorbeeldgebied in Gelderland.

Aan het eind van de masterclass bespreken we wat er nodig is om in de eigen praktijk de volgende stappen te zetten, en welke ondersteuning of regie hierbij nodig is.

De docenten van deze masterclass zijn:

  • Vincent Grond van GrondRR
  • Gilbert Maas van Geo-inspiratie

Paul van Eijk, Lector Duurzaam water in de Omgevingswet bij Van Hall Larenstein, is in de middag aanwezig om vragen te beantwoorden over het gebruik van het Omgevingswet-instrumentarium en hoe Water en Bodem Sturend betrokken kan worden in de gemeentelijke planvorming.

De masterclass is bedoeld voor Gelderse ambtenaren die Water en Bodem Sturend verder willen brengen voor de eigen gemeente(n), vanuit één van de volgende expertises: stedenbouwkunde, ruimtelijke ordening, water, bodem, natuur of erfgoed.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de GOO masterclass ‘Water en Bodem Sturend in de gemeentelijke praktijk’? Meld je dan uiterlijk 15 maart aan via dit aanmeldformulier.

Deelname is kosteloos voor medewerkers van de Gelderse overheden. Er is ruimte voor 30 deelnemers. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan zal het GOO een tweede uitvoering van deze masterclass organiseren.