Nieuws

Indienen informatie- en/of onderzoeksplicht Energiebesparing verruimd tot 1 januari 2024

Vanwege het niet goed functioneren van het eLoket krijgen bedrijven uitstel voor het indienen van hun rapportage.

Week-nieuwsbrief Bodem+ (48, 2023)

Ook in week 48 weer het weeknieuws, verzameld door de collega's van Bodem+.

RWS WVL: Uitnodiging Kennisdeelbijeenkomst Klimaatadaptatie (regio Oost, 7 december)

Op 7 december vindt er in Zutphen een kennisdeelbijeenkomst Klimaatadaptatie (regio Oost) plaats. Doelgroepen voor deze bijeenkomst zijn het gemeentelijk en waterschapsnetwerk over klimaatadaptatie in de volle breedte. Aanmelden is nog mogelijk!

Provincie Gelderland: webinar 'Aardwarmte in de Mijnbouwwet' (6 december, 15.30 - 16.30 uur)

Ontwikkelprogramma Geothermie Gelderland (OGG) van provincie Gelderland nodigt bodemprofessionals van harte uit om het webinar 'Aardwarmte in de Mijnbouwwet: hoe zit het met vergunningen?' op 6 december bij te wonen.

Terugblik GOO special ‘Aandachtslocaties PFAS Gelderland' (deel 2, 13 november 2023, 15.00 - 16.30 uur)

De terugblik (en Q&A) van deze special over aandachtsgebieden PFAS in Gelderland staat nu online!

Online werksessies 'Bodem onder de Omgevingswet' - Werksessie 1: Samenloop graven/saneren met Wbb-overgangsrecht (12 december 10.30 - 12.00 uur)

Op 12 december start een reeks online werksessies 'Bodem onder de Omgevingswet'. Tijdens de eerste werksessie staat de samenloop graven/saneren met Wbb overgangsrecht centraal. De werksessies zijn bedoeld voor collega's bij overheden. Vanaf maandag 15 januari 2024 is er wekelijks een online vragenuur 'Bodem onder de Omgevingswet'.

Week-nieuwsbrief Bodem+ (48 2023)

Het laatste bodemnieuws (week 48) op een rijtje!

Week-nieuwsbrief Bodem+ (47 2023)

Ook deze week weer een verzameling van nieuws over bodem, ondergrond en veel meer. Met dank aan de collega's van Bodem+!

Week-nieuwsbrief Bodem+ (46 2023)

Informatiepunt Leefomgeving is voorbereid op de Omgevingswet Wat betreft het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) kan de Omgevingswet per 1 januari 2024...

Bodem gaat ons allemaal aan!

Op maandag 2 oktober 2023 vond in het Huis der Provincie in Arnhem de bestuurlijke bijeenkomst Bodem plaats die werd georganiseerd door het Gelders Ondergrond Overleg (GOO). In de terugblik lees je meer over deze constructieve bijeenkomst.