GOO special 'Aandachtslocaties PFAS Gelderland' (13 november 2023, 15.00 - 16.30 uur, online)

Op maandag 13 november (15.00-16.30 uur) vindt de online GOO special ‘Aandachtslocaties PFAS Gelderland’ plaats. Deze special wordt georganiseerd in samenwerking met Provincie Gelderland en is speciaal bestemd voor gemeenten en omgevingsdiensten.

De aanleiding voor deze special is een PFAS-bronnenonderzoek dat gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland uitvoeren. Het project ‘PFAS opgaven inzichtelijk – provincie Gelderland’ is bedoeld om de risicolocaties in beeld te brengen. Dit zijn de locaties waar door een (voormalige) bedrijfsactiviteit gehalten in de bodem terecht zijn gekomen waarbij er een direct (humaan) risico optreedt.

In de voorgaande special over dit project (28 november 2022, de terugblik en Q&A lees je via deze link) heeft provincie Gelderland de start van het archiefonderzoek met de medeoverheden besproken. Inmiddels is de provincie een paar stappen verder en gaat men dit najaar starten met de fysieke veldonderzoeken op circa 150 locaties. Het doel van de online special op 9 oktober is om gemeenten en omgevingsdiensten te informeren over de resultaten tot nu toe, en de werkwijze voor het veldonderzoek te bespreken.

Aanmelden voor de special gaat door het sturen van een mail naar GOO@gelderland.nl (onder vermelding van naam, organisatie en ‘special PFAS’).