Bestuurdersbijeenkomst 2 juni 2021- een terugblik

Op woensdag 2 juni 2021 organiseerde het GOO namens haar stuurgroep een bestuurdersbijeenkomst over het belang van bodem en ondergrond bij grote ruimtelijke opgaven. Voor de bijeenkomst waren de bestuurders van alle Gelderse gemeenten, de waterschappen in Gelderland en de directeuren van de Gelderse Omgevingsdiensten uitgenodigd.

Bodem en ondergrond als het startpunt van grote ruimtelijke opgaven

De online bijeenkomst (vanuit het Provinciehuis) over het belang van bodem en ondergrond bij grote ruimtelijke opgaven werd door bestuurders van meer dan 30 gemeenten bijgewoond. Er waren ook 4 omgevingsdiensten vertegenwoordigd. Het was een goede bijeenkomst met een door de GOO stuurgroep duidelijke boodschap aan alle bestuurders: zie bodem niet als sluitstuk, maar als startpunt van de aanpak van grote ruimtelijke opgaven. En werk samen: met elkaar weten we meer en kunnen we als één overheid acteren.

Links naar opname, terugblik, filmpjes stuurgroepleden en meer

Een uitgebreide terugblik en links naar de opname van de bijeenkomst en het getekende verslag van de bijeenkomst vind je hier.

In korte filmpjes van Jan van der Meer (gedeputeerde provincie Gelderland), Paul Hofman (wethouder gemeente Bronckhorst) en Carol van Eert (burgemeester gemeente Rheden) benadrukken de heren het belang van bodem en ondergrond bij grote ruimtelijke opgaven zoals energietransitie, klimaatadaptatie en gebiedsontwikkeling.