Uitnodiging Prelude IJsselbiënnale 2023

Het team van IJsselbiënnale nodigt je van harte uit om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst Prelude IJsselbiënnale 2023 op 2 juni 2022 (9.00-13.30 uur, inclusief lunch, Havenplein 20 Deventer). De uitnodiging lees je hieronder.

Aarde/Grond/Bodem 

De voorbereidingen voor de IJsselbiënnale 2023 zijn begonnen. Het thema voor de IJsselbiënnale 2023 is: Aarde/Grond/Bodem. Dit thema is voortgekomen uit het IJsselcongres “Onderstroom” uit 2021, waar de 4 elementen de leidraad vormden.

2 juni 2022, Prelude IJB23

Met deze Prelude, een jaar voorafgaand aan de 3e IJsselbiënnale, werken we verder aan het programma zoals dat zich heeft ontwikkeld in samenwerking met betrokkenen tijdens de IJsselcongressen in 2017 en 2021.  Dit alles vanuit een actieve betrokkenheid met elkaar, het landschap en de IJsselbiënnale. 

Voor de Prelude IJB23 op 2 juni 2022 nodigen we mensen uit die zich beroepsmatig of op andere wijze bezig houden met duurzaamheid & landschap in de IJsselvallei.

Er is plaats voor 100 deelnemers: 

  • 25 kunstenaars, geselecteerd door de IJsselbiënnale
  • 25 experts
  • 25 beleidsmakers
  • 25 bewoners.

Aanmelden kan via  info@ijsselbiennale.nl

Wilt u in uw aanmelding aangeven tot welke groep u behoort?

Datum en locatie: 2 juni: 09.00 – 13.30 uur(inclusief lunch)/ Havenplein 20, Deventer

De kunstenaars die voor IJsselbiennale 2023 kunstwerken ontwikkelen voor de buitententoonstelling langs de IJssel zijn op 2 juni ook aanwezig. Bij het uitvoeren van hun opdracht voor IJsselbiënnale 2023 laten zij zich informeren en inspireren door de partijen die een rol spelen in de IJsselvallei. Zij gaan met de aanwezige bewoners, beleidsmakers en experts betrokken bij de IJsselvallei het thema “Aarde” onderzoeken.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze uitnodiging dan kunt u uw vragen mailen aan annet@ijsselbiennale.nl.

Tot slot: Vraag om input voor IJsselbiënnale 2023

Komende weken zal het team IJsselbiënnale op zoek gaan naar geschikte locaties langs de IJssel voor de kunstwerken van editie 2023. Weet u een locatie waar we echt eens zouden moeten gaan kijken? Een plek waar misschien ‘iets gaande’ is, een geschiedenis, een actuele ontwikkeling die te maken heeft met het thema aarde/grond/bodem? Dan horen we dat heel graag. U kunt dan mailen naar info@ijsselbiennale.nl 

We zien u graag

Mede namens team IJsselbiënnale, 

Guido de Vries, Wim van Vilsteren, André Oldekamp en Edwin van der Strate