Provincie Gelderland: uitnodiging demodagen LIFECO2SAND

Op 9 november en 14 december kun je naar een demodag van LIFE CO2SAND. Bij welke demodag ga jij kijken hoe we met klei landbouwbodems op de droge zandgronden verbeteren?

Steeds vaker is het langere periodes droog. Dit heeft ook gevolgen voor de agrarische sector. Vooral boeren op zandgronden hebben daar veel last van. In samenwerking met boeren en grondeigenaren proberen we met het ‘klei-in-zand’-principe landbouwgronden beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden☀🌊. Dit doen we op verschillende demovelden: 4 in de provincie Gelderland, 1 in de provincie Noord-Brabant en nu ook in de provincie Overijssel.

9 november in Agelo (Overijssel)
14 december in Halle (Gelderland)
Al plaatsgevonden: 12 oktober in Geesteren (Gelderland)

Meer info en aanmelden: https://bit.ly/3F8Izau

Op de demodagen brengen we een laag klei aan 🚜 op het perceel en we bekijken aan de hand van een profielkuil hoe de bodem zich het afgelopen jaar ontwikkelde. Met klei dat bijvoorbeeld vrijkomt bij de aanleg van wegen of natuur maken we landbouwgrond veerkrachtiger en vruchtbaarder. De kleideeltjes zorgen ervoor dat de bodem meer water, organische stof en mineralen kan vasthouden. Daardoor is minder beregening nodig en de bodem slaat meer CO2 op.

We laten je graag zien hoe we met klei landbouwbodems op de droge zandgronden verbeteren. En wat de resultaten zijn. Zien we jou op 1 van de demodagen van het Europese project LIFE CO2SAND?

(bron: www.gelderland.nl)