Nieuwe websites voor de Gelderse Omgevingsdiensten

Welkom op de nieuwe website van de Gelderse Omgevingsdiensten! De zeven omgevingsdiensten in Gelderland en de overkoepelende organisatie hebben onlangs hun websites vernieuwd. De acht websites zijn ingericht volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en digitale toegankelijkheid. Naast een nieuwe, frisse vormgeving hebben de websites ook een kennisbank, met inhoudelijke informatie over thema’s waar de omgevingsdiensten dagelijks aan werken.

Informeren en doorverwijzen

Wij zijn als omgevingsdiensten, naast uitvoerende organisaties, ook steeds vaker adviseur en gesprekspartner bij thema’s rondom milieuzaken, vergunningverlening, toezicht en handhaving. Met de nieuwe websites willen wij dan ook onze bezoekers zo snel mogelijk verder helpen bij het beantwoorden van vragen. Van opdrachtgevers tot ondernemers en inwoners: via thema-pagina’s informeren we over actuele wet- en regelgeving en verwijzen we door naar de juiste instanties om bijvoorbeeld een vergunning aan te vragen.

Gebruiksvriendelijkheid

In samenwerking met internetbureau Yard zijn de websites ingericht volgens de laatste ontwikkelingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en digitale toegankelijkheid. Zo zijn alle pagina’s ruim en overzichtelijk opgezet en zijn de websites ook goed leesbaar op mobiel en tablet.

Samenwerking

Wij hebben met de zeven omgevingsdiensten nauw samengewerkt bij de totstandkoming van de nieuwe websites. Gezamenlijk zijn de strategie, inhoud en vormgeving bepaald. Zo kon er een stevige basis worden neergezet, waarna elke omgevingsdienst zijn eigen invulling kon geven aan de website. Ook nu de websites live zijn, blijven wij samenwerken aan het delen van kennis en actuele informatie over milieu-gerelateerde onderwerpen.

Bezoek ook de andere nieuwe websites:

Gerelateerd

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: 'Jouw werk: overal om je heen'

De 7 Gelderse omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Alle vacatures vind je nu op de nieuwe vacaturewebsite WerkenbijGO.nl.