GOO special ‘Gelderse Handreiking Milieubelastende Activiteiten bodem bij bedrijven’ (donderdag 30 maart, 10-11.30 uur, kantoor Stantec (Arnhem) of online)

We nodigen jullie van harte uit voor de GOO special ‘Gelderse handreiking Milieubelastende Activiteiten bodem bij bedrijven’ op donderdagochtend 30 maart van 10 uur tot 11.30 uur. De special is zowel op het kantoor van Stantec (maximaal 30 personen) als online (TEAMS) te volgen.

Handreiking aangepast aan Omgevingswet

De nieuwe Gelderse Handreiking MBA Bodem bij bedrijven is aangepast aan de toekomstige Omgevingswet. Deze handreiking beschrijft hoe voor uiteenlopende milieubelastende activiteiten van bedrijven om kan worden gegaan met de resultaten van het verplichte eindonderzoek bij beëindiging van (bedrijfs)activiteiten. Ook beschrijft deze handreiking het niet meer verplichte nulsituatie onderzoek en in welke situaties toch geadviseerd wordt om dit onderzoek te laten uitvoeren. Deze nieuwe handreiking is een dynamisch document; eind 2024 wordt de handreiking geëvalueerd.

Presentatie geactualiseerde handreiking

Tijdens de GOO special op donderdagochtend 30 maart wordt deze nieuwe handreiking gepresenteerd. De Handreiking is, in opdracht van het GOO, gemaakt door de Antea Group onder leiding en begeleiding van Remi Verburg (OD De Vallei), Berry de Ruiter (OD Rivierenland), Robin Vink (OD Noord Veluwe), Michel van Leeuwen (OD Regio Nijmegen), Hedwig Bisseling (OD Veluwe IJssel), Casper Koenders (OD Achterhoek) en Peter Bouter (gemeente Arnhem).

Ivar Lanting van de Antea Group verzorgt de presentatie. Er is alle tijd en gelegenheid voor het stellen van vragen. Na aanmelding ontvang je, een week voor de special, de handreiking via mail. 

Aanmelden

Wil je aan deze special deelnemen? Meld je dan aan via GOO@gelderland.nl: onder vermelding van naam, organisatie en special “Gelderse Handreiking”. Ook graag aangeven of je de special op locatie of online wilt volgen. (als je de GOO special op locatie volgt, dan ontvang je nog een routebeschrijving naar het kantoor van Stantec)

Vragen over de nieuwe handreiking en deze GOO-special kun je stellen aan Remi Verburg via r.verburg@oddevallei.nl.

Vragen over het GOO kun je stellen aan Annelies de Graaf, coördinator van het GOO, via 
annelies.degraaf@buro38.nl