GOO kennisspecial ‘Vitaliseren zandige landbouwgronden met behulp van klei’ en bezoek aan de proefvelden (9 juni 2022, proefboerderij De Marke, 9.30 – 12.00 uur)

Op donderdag 9 juni 2022 organiseren Provincie Gelderland en het GOO een kennisspecial over de positieve effecten van verbetering van zandgronden door aanbrengen van klei. Hiermee wordt nu ervaring opgedaan in het LIFE CO2SAND project. Je bent van harte uitgenodigd om deze kennisspecial (inclusief bezoek aan de proefvelden) op proefboerderij De Marke bij te wonen!

Klei in zand – principe

Provincie Gelderland werkt samen met Rijkswaterstaat aan het ‘LIFE CO2SAND’-project. In dit project wordt het ‘klei in zand’-principe toegepast op 5 demonstratievelden, waarvan 4 in Gelderland en 1 in Noord-Brabant. Het doel is dat in 2027 door kopieergedrag 700 hectare zandgrond verbeterd. Daarmee is 500.000 m3 vrijkomende kleigrond hoogwaardig toegepast.

De kennisspecial op 9 juni 2022 vindt plaats op proefboerderij De Marke in Hengelo (Gld) (Roessinkweg 2, 7255 PC). Het ‘binnen’ gedeelte van de kennisspecial is ook te volgen via TEAMS.

Programma kennisspecial

Het programma start om 9.30 en duurt tot 12.00 uur (inclusief bezoek aan de proefvelden).

  • Welkom door Annelies de Graaf (netwerkcoördinator GOO)
  • “De meerwaarde van klei in zand, resultaten van 3 jaar onderzoek” door Luuk Gollenbeek (WUR)
  • “Hoe werkt CO2SAND in de praktijk, en hoe schalen we op?” door Ruud van Uffelen (provincie Gelderland)
  • “Bodemverbetering zandgronden in het omgevingsplan regelen” door Joke van Wensem (Rijkswaterstaat)

Na deze presentaties gaan we naar buiten (voor de deelnemers die fysiek aanwezig zijn), onder begeleiding van Henri Mentink (Proefboerderij De Marke) voor een bezoek aan de proefvelden en een toelichting op de (tussen)resultaten van de behandelde proefvelden.
Er is alle ruimte voor het stellen van vragen en discussie. We sluiten de kennisspecial om 12 uur af.

Aanmelden

Wil jij live bij de kennisspecial aanwezig zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen naar GOO@gelderland.nl, onder vermelding van naam, organisatie en “kennisspecial 9 juni op locatie”. Er is ruimte voor zo’n 30 dertig deelnemers.

Wil je het ‘binnen’ gedeelte via TEAMS volgen? Stuur dan een mail naar GOO@gelderland.nl, onder vermelding van naam, organisatie en ‘kennisspecial 9 juni via TEAMS”.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 3 juni 2022.

Meer weten

Wil je nu al meer weten over het project LIFE CO2SAND, check dan www.lifeco2sand.eu.
Meer informatie over de proefboerderij: www.demarke.eu.

Vragen?

Stuur een mail naar Annelies de Graaf, netwerkcoördinator GOO, via annelies.degraaf@buro38.nl.