Home

Wisseling van de wacht

20 december 2017

In het nieuwe jaar verandert er veel in de samenstelling van het I-GO-scrumteam. Dit zijn de ontwikkelingen.

We nemen afscheid van Roland van de Boel, Willem-Jan Ritmeester en Sander Scharn. Roland stond vier jaar geleden aan de wieg van I-GO en is sindsdien een vaste en betrouwbare kracht geweest bij de visievorming en ontwikkeling van de gezamenlijke informatievoorziening. Willem-Jan maakt vanaf september 2015 deel uit van het team en heeft veel bijgedragen aan de technische realisatie, het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de voorziening. Sander deed vanaf de zomervakantie twee dagen per week werkervaring op bij het I-GO-team en heeft op veel vlakken ondersteuning geboden. Hij gaat zich richten op Business Intelligence-vraagstukken bij zijn werkgever, de gemeente Arnhem.

Andere veranderingen
Naast het vertrek van deze collega’s zijn er nog meer veranderingen in het team. Het contract van John Rayer als programmamanager I-GO loopt binnenkort af. Deze functie wordt opnieuw aanbesteed. Susanne Saba, informatiemanager bij de ODR, draait vanaf oktober 1 dag per week mee in het team. Marieke van den Broeke, nu nog teamlid met de rol van scrummaster voor 2 dagen per week, wordt vanaf 1 januari voor minder uren binnen het I-GO-team ingezet. Tjiko Schutte is vanaf 1 januari hoofdbeheerder van I-GO en blijft daarnaast 2 dagen per week in het team meedraaien. De inzet van Wouter Meijboom (ODNV, 1 dag per week), Linda Migchelbrink (ODRA, 2 dagen per week) en Jan Sanders (ODRN, 2 dagen per week) blijft gelijk.
Vanaf 1 januari worden de sprints met één week verlengd, tot 4 weken. Daardoor bevat een sprint 8 werkdagen, in plaats van 6. We denken door langere sprints de productiviteit van het team te kunnen verhogen.

Vacature
Binnen het scrumteam is momenteel één vacature voor een teamlid. Deze staat hier beschreven en staat open tot 10 januari 2018. Vragen over de functie kunnen gesteld worden aan John Rayer, via igo@gelderseomgevingsdiensten.nl.