Home

I-GO Labs: samen brainstormen

Wat levert I-GO op en hoe kunnen we de voorziening verder ontwikkelen? Tijdens een I-GO Lab bij ODNV gaven collega’s van het I-GO-team een update. Daarna was er ruimte voor een brainstorm over het gebruik van de geo-viewer.

Jan Sanders (werkzaam bij de ODRN en lid van het I-GO-team) lichtte toe waar het bij I-GO om draait: het verbeteren en gemakkelijker toegankelijk maken van de gegevens die de Gelderse OD’s verzamelen en opslaan. Dankzij I-GO kun je nu ook de gegevens van omliggende omgevingsdiensten inzien: handig als er sprak is van een ‘gevoelige’ bestemming bij de grens van een OD. Alle gegevens zijn benaderbaar via de geo-viewer.

Doorontwikkeling
Na deze inleiding gaf I-GO-teamlid Tjiko Schutte de aftrap voor een brainstorm over het gebruik van de geo-viewer. Het team wilde graag weten hoe VTH’ers hier in de toekomst gebruik van willen maken, welke kaartlagen er in ieder geval in moeten zitten en hoe de viewer toegankelijk moet worden gemaakt. De uitkomst van deze brainstorm wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling.

Omgevingsdossier
Tijdens en na de brainstormronde was er ruimte voor aanvullende vragen. Een veelgehoorde vraag was hoe I-GO samenhangt met het omgevingsdossier dat onlangs bij de ODNV is geïntroduceerd. Tjiko en Jan benadrukten dat I -GO is bedoeld als aanvulling op de bestaande situatie van een OD. Er komt geen extra systeem bij. Het uitgangspunt is de optimalisatie van gegevens én het samenbrengen van alle gegevens in Gelderland.